Tevékenységek

Elkötelezettek vagyunk az irányban, hogy az Unióban elfogadott kiváló minőségű termékeket gyártsunk, így ISO 9001 minőségirányítási és ISO 14001 környezetirányítási rendszert működtetünk, saját mérőszobával rendelkezünk és kiváló, a minőségügy területén jártas szakembereink segítik munkánkat.

Egyedi gyártás
Gépalkatrészek:

Az MNR Kft. fő profilja közel 30 éve az egyedi gépalkatrészgyártás. Vállaljuk gépalkatrészek komplett gyártását rajz vagy minta alapján egyaránt szinte bármilyen ipari területen a mezőgazdasági gépektől a modern gépipari gyártóberendezések készülékein keresztül a precíziós szerszámgép komponensekig. Mottónk: Hozzánk az a munka kerül, amit más nem tud, vagy nem akar elvállalni.

Orsóalkatrészek:

20 éves tapasztalattal készítünk és javítunk szerszámgép orsó alkatrészeket. Vállaljuk maróorsók szerszámkúpjainak szétbontás nélküli javítását, valamint orsók komplett felújítását is a fúróművektől a furatköszörű orsókig.

Finommegmunkálás:

Cégünk gyártási kapacitásának közel 40%-át a finommegmunkálás teszi ki egy elkülönített csarnokban, melyet kifejezetten erre a célra terveztek. Itt találhatóak a hagyományos és CNC köszörűgépek valamint a szikraforgácsoló gépek.

Tervezés

2012 óta foglalkozunk külső partnerek megbízásából tervezéssel. Jelenleg 3 CAD állomáson folyik a megfogó- szerelő- mérőkészülékek, gyártásközi idomszerek, mesterdarabok tervezése SolidEdge CAD rendszerben.

Minőségbiztosítás, méréstechnika

A precíziós alkatrészgyártás elképzelhetetlen megfelelő méréstechnikai támogatás nélkül. A gyártásközi- és végellenőrzéseket korszerű mérőgépeken magasan képzett szakemberek végzik.

Reverse engineering

A fordított tervezés során a (sok esetben kopott) minta alapján és a funkció ismeretében újratervezzük az alkatrészt.

Így a végeredmény nem csak az új termék, hanem egy komplett műszaki dokumentáció is, mely segítségével a későbbiekben könnyedén újragyártható, esetleg áttervezhető, optimalizálható az alkatrész.

Így készültek nálunk például: mechanikus automata gépek kényszerpályái, vezérműtengelyek, old mobil alkatrészek, szerszámgép orsó alkatrészek.